Samarbeidspartnere

Camera di Commercio Italo-Lussemburghese

Det italienske handelskammeret i Luxembourg (CCIL) ble etablert i 1990 som en ideell organisasjon og har siden den gang blitt et referansepunkt for de fleste italienske bedrifter som ønsker å drive virksomhet i Luxembourg, samt for alle lokale og regionale myndigheter som ønsker å markedsføre sine produkter og tjenester i Europas geografiske og institusjonelle hjerte. CCIL er medlem av nettverket av italienske handelskamre i utlandet, noe som gjør det til en aktiv deltaker i alle initiativ som tas for å fremme Italia i verden. CCIL utfører en rekke tjenester for sine medlemmer med sikte på å hjelpe dem med å komme inn på det luxembourgske markedet, og for å hjelpe luxembourgske selskaper med å komme inn på det italienske markedet. De viktigste tjenestene som tilbys er: støtte til bedrifter og nyetableringer, juridisk informasjon, organisering av konferanser og møter med handelspartnere, oversettelse og tolking samt markedsundersøkelser. Det italienske handelskammeret i Luxembourg er også vertskap for og deltar i en rekke salgsfremmende arrangementer og er aktiv i opplæringssektoren med en rekke kurs. Siden 2016 har handelskammeret dessuten vært aktivt innenfor sektoren for europeiske prosjekter.

Bulgarian Association of Wine Professionals

BAWP er en ekspertorganisasjon for fagfolk i alle sektorer knyttet til bulgarsk vin. Den gir dem muligheten til å samarbeide, tilby ekspertprodukter og råd, utvikle ulike konsepter og strategier og konsekvent arbeide sammen for at bulgarsk vin skal lykkes i alle aspekter. BAWP har som mål å gjøre bulgarsk vin mer populær og hjelpe den til å innta sin rettmessige plass på den globale vinscenen ved å oppnå anerkjennelse, en uttrykksfull identitet og et positivt image. Som vinfolk er vi overbevist om kvaliteten og potensialet i bulgarsk vin. Vi mener at Bulgarias bevarte vinproduksjonstradisjoner og ekspertise er en forutsetning for å forbedre de økonomiske utsiktene for den bulgarske vinindustrien som helhet, inkludert vinturisme og det generelle bildet av Bulgaria som vinland. Det som forener oss, er forståelsen av at fremgang oppnås ved å følge en systematisk tilnærming, ha en klar visjon for samarbeid og støtte felles aktiviteter i vinindustrien. Et av initiativene til BAWP er den internasjonale Mavrud-dagen – en årlig vinbegivenhet som er viet en av de eldste og mest karakteristiske bulgarske druesortene. Det bidrar til å fremme bulgarsk vin og vinturisme på nasjonalt og internasjonalt nivå.

Coopération Bancaire pour l’Europe

Coopération Bancaire pour l’Europe er en europeisk økonomisk interesseorganisasjon (EEIG) med sete i Brussel, startet i 1992 av en gruppe europeiske banker. CBE har ti medlemmer fra tre europeiske land, inkludert europeiske banker og handelskamre, og når dermed ut til et stort nettverk av banker, små og mellomstore bedrifter og økonomiske foreninger fra hele Europa. CBE har som mål å fremme økonomisk utvikling i Europa ved å gi medlemmene og deres kunder informasjon og støtte til å forstå EUs politikk og strategier. Det endelige målet for CBE er å hjelpe innovative små og mellomstore bedrifter med å få tilgang til EUs marked og finansiering. CBE gjennomfører flere initiativer for å hjelpe europeiske små og mellomstore bedrifter og offentlige myndigheter med å utvikle internasjonaliseringsprosesser og få tilgang til EU-midler. Slike initiativer omfatter blant annet – Overvåking av EU-regelverk på spesifikke temaområder, – Organisering av temakonferanser og seminarer, – Publisering av håndbøker og veiledninger om europeiske og internasjonale finansieringsmuligheter, – Utarbeidelse av prosjektforslag og prosjektledelse, – Støtte til små og mellomstore bedrifter og store industrier med å få tilgang til EU-anbud.

Educational Services & Training Centre

DomSpain er et opplæringssenter som opererer nasjonalt og internasjonalt, og er engasjert i det europeiske kompetansepartnerskapet. DomSpains opplæringsavdeling utvikler utdanningsprogrammer innen yrkesopplæring, inkludert kurs i IKT, profesjonell utvikling, omskolering, ansettelsesmuligheter, entreprenørskap og profesjonalisering for arbeidsledige. Kursene tilbys i klasseromsformat, blandet format og online, for privat sektor og gjennom utdanningsfinansieringsprogrammer. DomSpain fokuserer også på kapasitetsutvikling for små bedrifter og organisasjoner, med et fokus på arbeidsbasert læring. Senteret samarbeider tett med ulike aktører innen utdanning og næringsliv. Deres opplæringstilbud tar sikte på å forbedre personalets kompetanse, inkludert psykologisk støtte takket være et team av psykologer og sosionomer. DomSpain er eksperter på beskyttelse av IT-infrastruktur og digitalisering av interne prosesser for organisasjoner og offentlige enheter. Senteret koordinerer mobilitet og praksisplasser for studenter innen yrkesopplæring i ulike sektorer, og tilbyr rådgivning og støtte til studenter, opplæringssentre og vertsbedrifter.

Prios Kompetanse AS

Prios Kompetanse AS is a leading Norwegian study centre specializing in adult education and lifelong learning. Actively involved in national and international projects, Prios offers a wide range of services including project management, business consulting, innovation processes, and software development. The centre supports diverse learning and development needs with customized educational programs from basic skills training to specialized training solutions. Committed to sustainable practices, Prios increasingly integrates green innovations into their projects, enhancing their relevance and value to partners and clients. With a team of dedicated professionals and a robust network of educators, programmers, and consultants, Prios provides flexible learning solutions that improve workplace training and individual learning processes. In the WINE project, Prios will be contributing with their expertise during the development of training methodology, syllabus and materials for the wine sector.

CIOFS-FP Piemonte ETS

CIOFS-FP Piemonte ETS er en ideell forening grunnlagt i 1977, som tilbyr tjenester innen utdanning, veiledning og arbeidsformidling. Hvert år når den ut til rundt 5.500 elever innen yrkesutdanning, 12.000 mottakere av veiledningstjenester og 4.000 brukere av arbeidsformidlingstjenester. CIOFS’ utdanningstilbud inkluderer yrkes- og teknisk opplæring for ungdom med skoleplikt, opplæring for voksne og arbeidsledige for å komme inn eller tilbake i arbeidsmarkedet, og høyere teknisk opplæring for teknisk spesialisering. I tillegg tilbyr den opplæring for spesielle behov og migranter, fokusert på å tilegne seg yrkeskompetanse, og opplæring for ansatte, designet for å forbedre tverrgående, tekniske og profesjonelle ferdigheter, skreddersydd til individuelle eller bedriftsbehov. CIOFS tilbyr også læretid med duale opplæringskurs som fører til yrkeskvalifikasjoner. De viktigste utdanningssektorene inkluderer utdanning, mat og landbruk, gastronomi, velvære og wellness, ledelse og administrasjon, regnskap, miljø, handel, informatikk, sosialhjelp, webdesign og logistikk. CIOFS er medlem av ITS Agroalimentare Foundation for Piemonte for ikke-akademisk tertiærutdanning og koordinerer Agroalimentare og Turismeakademiene, en ny utdannings- og organisasjonsmodell for å møte behovene for innovasjon og opplæring i bedrifter.

Food and Wine Excellence

Neh Experience Food and Wine Excellence: NeH Experience er en innovativ plattform grunnlagt i 2021 som samler de beste innen italiensk mat og vin, sport og kultur. Den lar turister planlegge fritiden sin ved å velge mellom et bredt spekter av opplevelser knyttet til smak, velvære og kultur. Plattformen tilbyr en intuitiv tjeneste for å bestille, kjøpe eller gi bort unike og høykvalitetsopplevelser.
NeH Experience støtter små og mellomstore italienske bedrifter innen mat og vin, ved å tilby avanserte teknologiske verktøy for administrasjon av bestillinger, digitale betalinger og fakturering. I tillegg til administrasjon av plattformen, opererer NeH Experience som et kommunikasjons- og markedsføringsbyrå, og fremmer partnerne og prosjektet gjennom sosiale medier og markedsføringsstrategier.
Nehex srl og fungerer som mellomledd mellom lokale virksomheter og internasjonale partnere, og fremmer glokalisering og støtter bærekraftig lokal utvikling. NeH Experience gjør fritiden om til uforglemmelige opplevelser og fremmer kvalitetsreiseliv i Italia.