Innovativt nettverk for vin

 og markedsføring av turismeopplevelser

Vinprosjektet

 WINE-prosjektet har som mål å skape et innovativt nettbasert kurs for å lære opp fagfolk i vinbransjen, i tråd med målene i den europeiske grønne given, om nye miljøtrusler og behovet for å styrke samarbeid og kompetanseoverføring. 

Målet er å øke deltakernes bevissthet og kunnskap om bærekraftig vinproduksjon, harmonisere yrkesfaglige ferdigheter, fremme vinturisme og fremme europeisk nettverksbygging mellom ulike typer organisasjoner.

Målsettinger

1. Overføring av ferdigheter, kunnskap og god praksis til nye og fremtidige entreprenører i Sentral- og Nord-Europa som ønsker å starte sin egen vinproduksjon og nå kvalitetsstandardene i Sør- og Øst-Europa. Økt økologisk kompetanse i Sør-Europa for å møte utfordringene med klimaendringene.

 

 2. Innovere og tilpasse opplæringstilbudet ved yrkesopplæringssentrene til europeiske standarder og utdanne fagfolk i tråd med vinmarkedets krav, slik at de kan tilføre ny kompetanse til land der vinproduksjonen nettopp har startet (Nord-Europa) eller forbedre eksisterende kompetanse (Sentral-Europa).

 3. Styrke bærekraftig turisme i europeiske land ved å bruke vinproduksjon som et nytt verktøy for å skape nye turistopplevelser og utvikle både regionene og selve turistopplevelsen.

Resultater

Prosjektet har som mål å skape følgende konkrete resultater

  • Opprettelse og levering av et yrkesopplæringskurs, pensum og en ny e-læringsplattform.

  • Utarbeidelse og levering av en åpen veiledning med retningslinjer for bruk av e-læringsplattformen og kursmateriellet.

  • Fremme og styrke europeiske nettverk mellom yrkesopplæringssektoren – bedrifter – turoperatører for fremtidig samarbeid gjennom et interaktivtnettbasrt kart.